DruštvoVesti

Pripreme za popis poljoprivrede – u toku prijave popisivača

Popis poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji počeće 1. oktobra i trajati do 15. decembra. U toku su prijave kandidata za popisivače. Za teritoriju koju pokriva grad Novi Pazar potrebno je angažovati 23 popisivača.

Poslednji popis poljoprivrednih gazdinstava u Srbiji obaveljen je 2012. godine. Prema rečima predsednika Popisne komisije za Novi Pazar Nihada Hasanovića, predstojeći popis poljoprivrednih gazdinstava od velikog je značaja iz više razloga.

”Statistički podaci predstojećeg popisa poljoprivrede koristiće se za razvojne strategije, kako na republičkom, tako i lokalnom nivou. Cilj je da se dobiju što precizniji podaci o poljoprivrednim gazdinstvima”, izjavio je predsednik Popisne komisije Nihad Hasanović.

Zinteresovani kandidati za popisivače mogu se prijaviti do 21.avgusat sve do 20 časova, elektronskim putem na sajtu Republičkog zavoda za statistiku.

Pripremni proces predstojećeg popisa poljoprivrednih gazdinstava u Novom Pazaru počeo je još pre mesec dana. Po isteku roka za prijavu kandidata, nakon 21. avgusta, biće obavljen intervju, a potom i odabir najboljih kandidata za buduće popisivače poljoprivrednog popisa 2023.

 

Podeli