DruštvoVesti

Asfalt stigao u Trnavu

Novoasfaltirana deonica puta u Trnavi duga je skoro 400 metara. Za meštane tog naselja, asfalt znači početak boljeg i kvalitetnijeg života.

Inače, Trnava je samo jedno od desetak trenutno aktivnih gradilišta na teritoriji Novog Pazara.

Za meštane, koje su danas obišli predstavnici Gradske uprave Novog Pazara, ovo je poseban dan, jer im donosi, kažu, unapređene uslove života. Najmlađi meštani nikada ranije nisu videli vrelu asfaltnu masu, ali se vrlo raduju što se baš ispred njihovih kuća postavlja asfalt.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac je  prilikom obilaska radova najavio intenzivniju etapu asfaltiranja. Cilj je, kako je naveo, unapređenje uslova života svih građana, kako garadskog tako i seoskog područja.

Asfaltirana deonica puta povezaće na brži i efikasniji način jedan gusto naseljeni deo Trnave sa gradskim centrom u Novom Pazaru. Prema rečima meštana, put je prilično frekventan jer ga koriste i stanovnici brojnih sela kojima je pontonski most najbliža veza sa gradom.

Koordinator za realizaciju infrastrukturnih projekata Nihad Hasanović ističe da je građevinska sezona u punom jeku i da je Trnava samo jedno od brojanih gradilišta.

”Pored ove, radimo na još desetak lokacija. ”Vodovod i kanalizacija” radi zameni dotrajalih azbestnih cevi i na taj način obavljamo pripreme za asfaltiranje ulica. Do kraja ove nedelje trebalo bi da bude asfaltirana Biserovačka ulica u naselju Bukreš i Ulica 423 u Selakovcu”, izjavio je Hasanović.

Istakao je da su sva javna preduzeća ovih dana maksimalno angažovana na putnoj infrastrukturu, te da je građevinska sezona u Novom Pazaru sve intenzivnija.

 

 

Podeli