DruštvoVesti

Upis predškolaca i dalje otvoren

U obavezni pripremni predškolski program do sada je upisana tek polovina budućih predškolaca. S obzirom da nova školska godina počinje za petnaestak dana. Iz Predškolske ustanove ”Mladost” apeluju na roditelje da na vreme upišu svoju decu u vrtiće ove ustanove u kojima će mališani pohađati licencirani pripremno predškolski program. Upis se može obaviti i u upravi Predškolske ustanove ”Mladost” sve do 31. avgusta.

Obavezni pripremno predškolski program treba da upišu deca koja imaju najmanje pet i po, a najviše šest i po godina, odnosno deca rođena u periodu od 1. marta 2017. do 28. februara 2018. godine.

Od dokumentacije je potrebno, u produženom upisnom roku lično dostaviti izvod iz matične knjige rođenih za dete i potvrdu od izabranog pedijatra o njegovom zdrvstvenom stanju.

Direktorka Predškolske ustanove ”Mladost” Sabina Hoćanin naglašava da je dokumentaciju potrebno dostaviti lično.

”Dok je konkurs bio u toku, roditelji su mogli da upišu dete putem e-uprave. S obzirom da polovina tu mogućnost nije iskoristila, sada dokumentaciju moraju dostaviti lično. Što se nas tiče, mi ćemo 1. septembra spremno dočekati decu i roditelje”, izjavila je Hoćanin.

S obzirom da je jedan od gradski objekata ”Naše dete” u izgradnji, direktorka Hoćanin je istakla problem smeštajnih kapaciteta u centru grada. Takođe je navela da je u nekim objektima na periferiji i dalje otvoren konkurs za prijem dece, te da tamo ima dovoljno slobodnih mesta.

Za obavezni pripremno predškolski program, u trajanju od 4 sata, koji je besplatan, nije potrebna povrda da su roditelji u radnom odnosu.

 

Podeli