SportVesti

Sve spremno za održavanje 26. Memorijala Safet Mavrić Ćako

Sve je spremno za održavanje 26. Memorijala Safet Mavrić Ćako koji će biti organizovan od petka do nedelje. Tradicionalno učestvovaće planinari i ribolovci i plivači koji će se nadmetati u više disciplina.

Memorijal organizuje tradicionalno novopazarski Sportski savez koji godinama od zaborava čuva sećanje na sportsku legendu Safeta Mavrića Ćaka. Organizaciju ove masovne manifestaciju pomogli su plivački klubovi, Gradska organizacija sportskih ribolovaca Novi Pazar i Planinarski klub Sandžak. Generalni sekretar novopazarskog Sportskog savez, Nermin Zećirović, uveren je da će i ovogodišnji Memorijal proteći odlično jer su sve pripreme okončane na vreme.

“Nastavljamo sa tradicijom kojom čuvamo sećanje na rahmetli Safeta Mavrića Ćaka. Uvek ga obeležimo takmičenjima u plivanju, ribolovu i planinarenjem. Želja nam je da se sistem takmičenja svake godine unapređuje i na tome veoma naporno radimo”, rekao je Zećirović.

Nadmetanja u plivanju organizuju se u petak najpre na Gradskom baeznu za mlađe kategorije plivača. Plivačka nadmetanja nastavljaju se u nedelju na jezeru Gazivode, na popularnoj Pazarskoj plaži. Tu će biti organizovana kružna trka na 1.500 i 5.000 metara. Obe trke su u kalendaru Plivačkog saveza Srbije.

Ribolovci će se takmičiti na reci Raški i jezeru Gazivode. Planinari su u okviru Memorijala već odradili uspon na Hajlu, u nedelju će preko Rogozne doći do Pazarske plaže gde završavaju rutu.

A.N.

 

Podeli