DruštvoVesti

Izgradnja modernog vrtića u Ćukovcu teče planiranom dinamikom

U Novopazarskom naselju Ćukovac intenzivno se gradi novi objekat vrtića „Naše dete“. Gradilište je danas sa saradnicima obišao gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. Biševac je uveren da će radovi na izgradnji objekta po najsavremenijim standardima biti okončani u planiranom roku.

Radove finansira Ministarstvo prosvete, uz podršku Svetske banke i Projekta inkluzivno predškolsko vaspitanje. Gradonačelnik Nihat Biševac kazao je nakon obilaska gradilišta da će deca u ovom vrtiću imati najsavremenije uslove za boravak i rad, te da je politika lokalne samouprave stvaranje što boljih uslova za odrastanje i školovanje dece u Novom Pazaru.

„U prethodnom periodu smo se suočili sa vremenskim uslovima koji su, kada je o izvođenju radova reč, nepovoljni. I pored toga, izvođač prati planiranu dinamiku i ulaže se napore da ispoštuje rokove. Sigurni smo da će, pre svega na zadovoljstvo mališana i njihovih roditelja ali i svih građana, objekat biti spreman na vreme, da primi nove polaznike PU „Mladost“, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac.

rema rećima gradonačelnika, nova zgrada biće izgrađena po evropskim i svetskim standardima, upravo sa ciljem da najmlađi borave u najbojlim uslovima.

„Grad u svakom segmentu delovanja nastoji da stvori što bolje uslove za građane, a napori su još izraženiji kada su u pitanju deca. Treba roditeljima malo strpljenja. Deca će imati izvanredne uslove, kako i zaslužuju“, zaključio je gradonačelnik Biševac.

Kada se radovi okončaju, kapaciteti će biti duplirani u odnosu na stari objekat.

„Presrećni smo, prezadovoljni jer ćemo dobiti vrtić koji će u pogledu opremljenosti i standardima izgradnje biti primer drugima. Biće u odnosu na ranije izgrađene vrtiće dosta izmena, biće jedan moderniji, daleko lepši prostor”, rekla je direktorka PU “Mladost”, Sabina Hoćanin.

Vrednost radova premašiće 212 miliona dinara.

 

Podeli