DruštvoVesti

Pojačana kontrola saobraćaja do 14. avgusta

Od danas pa sve do 14. avgusta, saobraćajna policija sprovodiće Međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja. Akcija će biti usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije, takozvanim presretačima, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema.

Takođe, određeni broj patrola snimaće brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača, a vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju brzine dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je učinila prekršaj.

Policija još jednom apeluje da vozači poštuju ograničenje brzine kretanja i tako direktno utiču na bezbednost, kako svoju tako i svih drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor: RTV

 

Podeli