DruštvoVesti

Brojne manifestacije do kraja leta u Crnoj Gori

Crna Gora će ove godine turistima ponuditi raznovrsne događaje i manifestacije kako bi svi oni koji izaberu ovu destinaciju za svoj odmor imali što potpuniji ugođaj.

Lokalne turističke organizacije od severa do juga Crne Gore pripremile su bogat program sportskih, kulturnih i muzičkih manifestacija, među kojima je i Budva “Grad teatar” na kome će posetiocima biti predstavljen bogat književni, likovni i dramski program.

U Kotoru, gradu-muzeju na otvorenom, održaće se Internacionalni ljetnji karneval od 10-12. avgusta, podsećaju iz Turističke organizacije Crne Gore.

U Baru će 25. avgusta koncert održati Stjepan Hauser, “buntovnik sa violončelom”, a pored njega na bini će biti muzičari koji će izvoditi klasičnu, filmsku i latino muziku uz specijalne scenske efekte, po kojima su njihovi koncerti prepoznatljivi.

Takođe, u Baru će turisti imati priliku da uživaju u raznovrsnom muzičkom programu u okviru manifestacije “Ljeto sa zvijezdama”.

Tivat će i ove godine imati bogat kulturni život, a najznačajniji događaji su Međunarodni festival  mediteranskog teatra “Purgatorije” i fešta “Lastovskih svečanosti” koja se održava prve subote avgusta.

Od 23. avgusta u Herceg Novom počinje 35. Filmski festival Herceg Novi, a od 15 – 20 avgusta održaće se Guitar Art Summer Fest-a.

Kada se radi o tradicionalnim manifestacijama, jedna od najstarijih manifestacija “Bokeljska noć”održaće se 19. avgusta u akvatoriju Bokokotorskog zaliva, a tu je i manifestacija “Petrovačka noć” – fešta od ribe i vina u Petrovcu koja se održava krajem ovoga meseca.

U Nikšiću će od 4. do 6. avgusta biti održan Lake fest, događaj na kome će nastupiti Partibrejkersi, Yu grupa, Kerber, Bijelo dugme, Idoli.

Kada je reč o severu Crne Gore, u Mojkovcu će posetioci moći da uživaju u “Mojkovac festu” u okviru kojeg će na Trgu 10. i 11. avgusta nastupiti Vlado Georgijev i Al Dino, dok će u okviru manifestacije “Ljeto u Kolašinu”  biti organizovani mini koncerti svakog vikenda tokom avgusta,  kažu u Nacionalnoj turistička organizacija Crne Gore.

Podeli