DruštvoSportVesti

Sanacija i rekonstrukcija Gradskog stadiona

‘’Novi Pazar je prepoznat kao grad fudbala i grad sporta, a naši sportisti svojim rezultatima opravdavaju ulaganja u sportsku infrastrukturu’’, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac prilikom obilaska radova na Gradskom stadionu. Radove su obišli i zamenik gradonačelnik Vladimir Marinković i pomoćnik gradonačelnika Tarik Rupić. Rekonstrukcija glavnog superligaškog terena u gradu trbalo bi da bude završena pre početka nove takmičarske sezone.

U takmičarskoj pauzi do sada je potpuno rekonstruisana istočna tribina. Završeno je betorniranje, sanacija stepeništa, izgrađeni novi toaleti sa dodatnim tuševima i postavljeno 2750 novih stolica u bojama novopazarskog superligaša. Radove finansira Grad Novi Pazar.

”Mi kao lokalna samouprava se trudimo da stvorimo što bolje uslove za naše sportiste, u ovom slučaju  za naše fudbalere. Novi Pazar je stabilan superligaš, Jošanica je ove godine ušla u Srpsku ligu. Naša publika je jedna od najbrojnijih u zemlji. Što se tiče fudbalske infrastrukture, sigurno smo među pet gradova u zemlji. Biće ovo jedan od boljih stadiona u zemlji. Trudimo se da naši fudbaleri i sportisti imaju optimalne uslove za obavljanje treninga i odigravanje utakmica”, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Podsetio je da pre 15 godina osim glavnog, nisu postojali ni pomoćni tereni, a sada ih ima osam. Naglasio je da će gradska uprava nastaviti da ulaže u sportsku infrastrukturu, jer to, kako je istako naši sportisti zaslužuju.

Jedan od proslavljenih fudbalera, aktuelni predsenik FK Novi Pazar Bajro Župić kaže da su uslovi sada i tokom osamdesetih, kada je on aktivno igrao fudbal, neuporedivi.

”Mi sada imamo uslove kao Partizan i Zvezda. Imamo 4 veštačke trave i četiri prirodne.  Ja kada sam bio igrač imali smo samo ovaj teren i nikakve uslove. Trenirali smo kod bolnice ili u Šutenovcu, gde je bio pesak”, rekao je Župić.

Radovi uvod u nove investicije

Radovi na sanaciji i rekonstrukciji Gradskog stadiona biće završeni pre početka nove takmičarske sezone. Oni su, prema rečima direktora Ustanove za sport, Emira Mehmedovića samo uvod u tri ključne investicije u narednom periodu.

”Trenutno se radi na sanaciji severne tribine. Tu je neophodna nova izolacija, kako bi tribina bila još funkcionalnija. Takođe ćemo uraditi prefarbavanje pometnute tribine u bojama našeg superligaša. Istovremeno radimo na postavljanju novih stolica na zapadnoj tribini gde će biti 3150 stolica. Sve je ovo neka uvertira za tri ključne investicije koje nas očekuju u narednom periodu”, rekao je Mehmedović.

Naglasio je da će se raditi na postavljanju najsavremenije hibridne podloge na Gradskom stadionu. Fudbalski savez Srbije će finansirati zamenu veštačke podloge na trenažnom kampu za mlađe kategorije u Šutenovcu – navodi Mehmedović.

Mehmedović je takođe rekao da je u toku završna faza izrade projekta za dugoočekivanu južnu tribinu. Izrazio je nadu da će i ti radovi početi uskoro, čime će, kako je naveo, biti postignut i vizuelni i funkcionalni efekat u narednom periodu.

 

Podeli