Društvo

‘Mostovi Balkana’: Prijepolje kao tačka spajanja balkanskih kultura

XV Međunarodna smotra narodnog izvornog stvaralaštva “MOSTOVI BALKANA” biće održana 1. i 2. avgusta u Prijepolju, javlja Rtv Novi Pazar.

Događaj počinje u utorak, 1. avgusta, večernjim koncertom u 20:30 časova, gdje će se predstaviti učesnici iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije, i Albanije, na platou Doma kulture, rekla direktorka te ustanove, Admira Mostarac Hamidović.

,,Na programu festivala nalazi se narodno pevanje sa akcentom na arhaičnom višeglasnom pevanju, svirka na tradicionalnim instrumentima i narodne igre. Izvođači će nastupiti u tradicionalnoj  nošnji karakterističnoj za svoje krajeve,, istakla je Mostarac-Hamidović.

U srijedu, 2. avgusta, od 14 časova očekuje se svečani defile kroz grad, a u 16 časova počinje centralni program manifestacije na izletištu Jabuka.

Manifestacija  okuplja plesače, svirače i igrače iz Srbije i ostalih zemalja Balkana. Mostovi Balkana su čuvari  izvornog blaga naroda koji žive na ovim prostorima, ali i spona ka promociji različitosti i suživota.
G!cić

 

Podeli