DruštvoVesti

Intenzivirani radovi u OŠ ”Desanka Maksimović”

Do marta naredne godine Novi Pazar bi trebalo da dobije još jednu savremenu školu u naselju Lug. Tada bi trebalo da budu završeni kompletni radovi, a prva faza, kojom će biti omogućno nesmetano izvođenje nastave, do 1. septembra. Radove su danas obišli ministar turizma i omladine Husein Memić i gradonačelnik Novg Pazara Nihat Biševac sa saradnicima.

Osnovna škola ”Desanka Maksimović” ovih dana je veliko gradilište. Intenzivirani su radovi na izgradnji i rekonstrukciji školskog objekta u sklupu kojeg će biti izgrađena i fiskulturna sala. Nadležni tvrde da će prva faza radova biti završena pre početka nove školske godine, a dinamikom radova zadovoljan je i gradonačelnik Nihat Biševac. On je izrazio zadovoljstvo što će i učenici u naselju Lug dobiti najsavremenije uslove školovanja.

”Prilikom današnjeg obilaska razgovarali smo sa inženjerima i radnicima koji su angažovani na ovom projekti i mislim da možemo biti zadovoljni dinamikom kojom se izvode radovi. Najbitnije je da će prva faza biti završena na vreme, pre početka nove školske godine”, izjavio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Do početka nove školske godine biće završeno 11 učionica. Poslovođa na gradilištu iz firme Ikan 2013, građevinski inženjer Fahrudin Bihorac takođe tvrdi da se rokovi poštuju.

Zamenik direktora OŠ ”Desanka Maksimović”Fatih Hadžić ističe da će se ovim, za đake i nastavno osoblje izuzetno važnim projektom, dobiti mnogo u smislu unapređenja nastavno obrazovnog procesa.

”Škola je stara više od 60 godina. Nešto smo pokušavali sami da saniramo, ali smo zaostajali mnogo u odnosu na druge škole u gradu. Realizacijom ovog projekta mi dobijamo ravnopravne uslove za rad”, izjavio je zamenik direktora škole Fatih Hadžić.

Vrednost projekta rekonstrukcije i izgradnje OŠ ”Desanka Maksimović” procenjuje se na pet miliona evra. Finansijska sredstva obezbedilo je Ministarstva za javna ulaganja i Grad Novi Pazar.

 

 

Podeli