DruštvoKulturaVesti

U čitaonici biblioteke i laptop računari

U čitaonici Narodne biblioteke ”Dositej Obradović” od danas se mogu koristiti i laptop računari. Finansijska sredstva za osavrmenjavanje uslova rada obezbedilo je Ministarstvo kulture Republike Srbije. Na ovaj način novopazarska biblioteka se svrstala u red najsavremenijih u zemlji.

Učenje u vrelim julskim danima je prijatnije u uslovima savremene čitaonice Narodne Biblioteke ”Dositej Obradović”. Za većinu studenata ovo je prostor u kojem oni svakodnevno provode vreme. Uz nove laptop računare značajno im je olakšan i naučno istraživački rad.

Za projekat novopazarske biblioteke Ministarstvo kulture je odobrilo 700 hiljada dinara. Od tog novca kupljeno je 16 laptop računara pa je studentima sada omogućeno da u čitaonici biblioteke mogu obavljati i naučno istraživački rad.

”Ovim projektom ulazimo u red najbolje opremljenih biblioteka na teritoriji Republike Srbije, a možda i u regionu. Ako uzmemo u obzir da Novi Pazar ima oko sedam hiljada studenata, sigurno da će im ovo biti izuzetno značajno i da će im koristiti. Posebno je značajno za studente koji se bave naučno-istraživačkim radom”, izjavio je direktor biblioteke Elijas Rebronja.

Osim savremene čitaonice u zatvorenom prostoru, biblioteka od nedavno nudi i mogućnost korišćenja čitaonice na otvorenom u prelepom ambijentu gradskog parka.

 

Podeli