DruštvoKulturaVesti

U pripremi novi broj Novopazarskog zbornika

Novi, 46. broj Novopazarskog zbornika tereblo bi da izađe iz štampe krajem godine. Ovaj naučno stručni časopis,  jedini te vrste na ovim prostorima, od sedamdesetih godina prošlog veka sakuplja i čuva naučne radove iz različitih oblasti. Za novi broj zbornika zainteresovani autori mogu se prijaviti i poslati svoje radove sve do kraja avgusta.

”U pitanju je naučni časopis koji se kvalitetno pozicionirao u stručnoj javnosti i vrlo vodimo računa da tu i ostane. Važnost Novopazarskog zbornika ne može se dovoljno istaći. On, ne samo da predstavlja dragoceni izvor znanja i bitnih informacija za našu lokalnu zajednicu, već i podstiče dalji razvoj nauke u regionu. Ovaj časopis omogućava istraživačima da promovišu svoje radove i ostvare međunarodnu prepoznatljivost. Na taj način otvaraju se vrata saradnje sa kolegama iz drugih delova sveta”, izjavio je direktor Muzeja ”Ras” Elmir Habibović.

On je istakao da je već pristiglo dosta naučnih radova. Podsetio je da se zainteresovani autori mogu prijaviti i dostaviti svoje radove sve do kraja avgusta, te da sve informacije mogu naći na portalu Muzeja.

 

Podeli