DruštvoVesti

DUNP: U junskom roku upisano 544 brucoša

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru u  junskom  upisnom roku, na prvu godinu studija upisano  je 544 brucoša, od kojih će se 357 školovati o trošku budžeta.

U ovom upisnom roku  popunjen  је najveći deo upisne kvote i sva mesta  na 9 studijskih programa: poslovna informatika, psihologija,  vaspitač  u predškolskim ustanovama,  engleski jezik i književnost,  arhitektura, građevinarstvo, farmacija, rehabilitacija i sport i fizičko vaspitanje.

Za  septembarski upisni rok čeka ukupno 186 indeksa:  (148  na budžetu i  38 na samofinansiranju).

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, u čijem sastavu su tri  studijska programa (matematika, hemija i biologija),  u drugom roku može da se upiše ukupno 69  studenata. Na tehničko-tehnološkim nauka, na četiri studijska programa (računarska tehnika, softversko inženjerstvo, agronomija i prehrambena tehnologija), ostalo je ukupno 110 slobodnih mesta. Na osnovnim strukovnim studijama Zdravstvena nega u septembru će moći da se upiše 7 brucoša.

Za preostala slobodna mesta na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru kandidati će se prijavljivati po konkursu,  u septembarskom upisnom roku.

 

Podeli