DruštvoVesti

Asfaltiran krak Ulice Nurije Pozderca

Asfalt kojem je prethodilo kompletno infrastrukturno uređenje dočekali su i meštani još jednog dela Ulice Nurije Pozderca. Mehanizacija i radnici danas su u naselju Ćeremidžinica završili asfalterske radove . Radi se na više lokacija u gradu. Prema rečima nadležnih, ova će građevinska sezona biti veoma intenzivna.

Nakon što su proteklog vikenda radili u nekoliko novopazarskih ulica,  mašine i radnici danas su bile i u naselju Ćeremidžinica. Asfaltiran je jedan od krakova Ulice Nurije Pozderca. Asfaltu su se najviše obradovali meštani. Prašina i blato, kažu, od sada će biti prošlost. Asfaltu je prethodilo kompletno uređenje.

Ova će građevinska sezona prema račima nadležnih biti veoma intenzivna. U Ministarstvu privrede krajem prošle nedlje  potpisan je ugovor o rekonstrukciji drugog dela Ulice generala Živkovića gde će uskoro početi poslovi na izgradnji celokupne infrastrukture u drugoj fazi rekonstrukcije ove veoma važne ulice. Projekat je vredan nešto više od 48 miliona dinara.

Radove una Ćeremidćinici danas je obišao koordinator za infrastrukturne projekte Grada Novog Pazara Nihat Hasanović. On je za RTV Novi Pazar kazao je da se radi u nekoliko novopazarskih naselja. Završena je Dubrovačka 425, koja je dobila sfalt i kompeltnu vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, uskoro će se raditi i na izgardnji trotoara u nasljima Selakovac i Mur, kao i na ulazu u grad iz pravca Raške.  U narednom periodu radiće se i na semaforizaciji, a prema rečima Hasanoća jedna od prioritetnih lokacija je Teferič, gde će saobrajać biti potom mnogo bezbedniji. ž

 

Senada Kalić

 

Podeli