DruštvoVesti

Totalni haos, kilometarske kolone

Putnici iz Srbije koji su ovoga jutra krenuli put mora, moraće da se naoružaju sa strpljenjem, pogotovo na putu ka Grčkoj.

Na graničnom prelazu “Bogorodica – Evzoni” gužva je kilometarska.

Građani Srbije, koji su ovog jutra krenuli put Grčke od ranih jutarnjih časova prijavljuju ogromne gužve i višesatna čekanja na ulasku u zemlju Helena.

Na društvenim mrežama u par objava navodi se da čekaju više od tri sata pred graničnim prelazom, a u prilog tome govore i fotografije koje dele.

U objavi na stranici “Grčka info” gužva je ovog jutra i na graničnom prelazu Dojran, a prosek čekanja na granici, bilo da se radi o Evzoniju ili Dojranu, navodo je prosečno šest sati.

Gužve koje su danas prisutne na graničnim prelazima, karakteristične su za ovaj period, budući da je jedna od smena turista uglavnom rezervisana za 15. u mesecu tokom letnje sezone.

Ono što možete da učnite da predupredite gužvu jeste da se na vreme informišete preko kamera na sajtovima AMSS-a i AMSM-a, te aplikacije “Bord vočer”, kao i unutar grčkih grupa na Fejsbuku gde korisnici dele iskustva. Budući da je špic sezone i da su velike vrućine sa sobom uvek imajte vodu i osvežvajuće napitke.

Takođe, umesto glavnih graničnih prelaza koristite alternativne na kojima je uglavnom manja gužva. Kako da do Grčke dođete preko Prohor Pčinjskog i Dojrana, možete pročitati u odvojenom tekstu.

Na Horgošu haos

Prema informacijama Uprave granične policije Republike Srbije, putnička motorna vozila na graničnom prelazu Gradina na izlazu čekaju 100 minuta, na Horgošu na ulazu 60 minuta.

Na graničnom prelazu Preševo putnička vozila i autobusi na izlazu čekaju 40 minuta, a na Gostunu putnička vozila na izlazu čekaju 30 minuta. Teretna vozila na graničnim prelazima Horgoš i Batrovci na izlazu čekaju 120 minuta, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.

Velika gužva na Gradini

Ogromna gužve je na Gradini, u ovom trenutku zadržavanja su od 60 do 90 minuta. Za vozila je otvoreno pet traka i jedna za autobuse. Čeka se i na međuprostoru i na samom prelazu na bugarskoj granici.

Dodatni problem pravi gužva na međuprostoru gde je zagušenje. Razlog tome je što Bugari renoviraju svoj granični prelaz Kalotina i onda dolazi do dužih zadržavanja.

IZVOR: B92, TANJUG
Podeli