DruštvoVesti

Novopazarskim proizvođačima predstavljen Wolt market

U Kulturnom centru Novi Pazar  održana je info sesija u okviru programa “velikiMALI”, namenjena malim proizvođačima kojima se pruža prilika da prošire tržište za svoje proizvode. Kompanija Wolt, vodeća platforma za dostavu širom Evrope i Azije, je u okviru Wolt marketa pokrenula ovaj program kojom mali proizvođači iz Srbije mogu besplatno da ulistaju svoje proizvode i tako ih plasiraju na tržišta Beograda i Novog Sada putem online kanala prodaje. Program velikiMALI se sprovodi uz podršku Projekta „Velika mala privreda” koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCA.

Cilj događaja je bio da se zainteresovanim proizvođačima svežih i prerađenih prehrambenih proizvoda, ali i kozmetike, tekstila i drugih neprehrambenih proizvoda iz Novog Pazara, Sjenice, Tutina, Raške i drugih susednih opština jugozapadne Srbije, približe detalji potencijalne saradnje sa Wolt marketom. Svi prisutni su imali priliku i da predstave svoje proizvode na individulanim sastancima.

“Proizvodi za koje se budemo odlučili biće besplatno ulistani i dostupni putem naše aplikacije, a pored toga ćemo obezbediti maksimalnu marketinšku podršku kako bi se proizvodi što bolje promovisali i našli put do potrošača. Zato je važno da što više zaintersovanih proizvođača dođe na ovakve događaje, predstave svoje proizvode i proizvodne kapacitete i istovremeno u direktnom razgovoru saznaju sve što ih zanima o načinu funkcionisanja i saradnji”, izjavio je predstavnik Wolt marketa Hamza Paljevac.

Značaj aktivnosti za proizvođače je prepoznata i od lokalne samouprave Novi Pazar koja aktivno pomaže organizovanje događaja kako bi se što više proizvođača sa priključilo.

„Ovo je prilika za sve naše proizvođače, ne samo iz Novog Pazara već i šire, da plasiraju svoje proizvode na nova tržišta i da tako podižu i svoje kapacitete, što će posledično uticati i na zapošljavanje na lokalu. Zato ćemo nastaviti da podržavamo ovakve inicijative,” poručio je Nihat Biševac gradonačelnik Novog Pazara.

“Lokalni proizvođači imaju da ponude kvalitetne domaće proizvode za kojima postoji tražnja, posebno u većim gradovima. Većina njih nema mogućnost plasmana putem prodajnih lanaca i tradicionalnih kanala prodaje, tako da se kao najbolje rešenje pokazuje prelazak na online kanale prodaje i to već razrađene. Zato smo partnerski sa Woltom odlučili da pomognemo malim proizvođačima da prošire tržišta za plasman svojih proizvoda, od čega će benefite imati i oni i lokalna zajednica”, izjavio je Slobodan Branković sa Projekta Velika mala privreda.
Tokom naredna dva meseca, slični događaji će biti oranizovani i u Leskovcu, Boru i Kruševcu, kako bi se što više proizvođača uključilo u program.

Wolt je vodeća platforma za dostavu širom Evrope i Azije. Na tržištu Srbije posluje od 2019. godine, a u junu 2022. je pokrenut Wolt Market segment sa trenutno 5 marketa (4 u Beogradu i 1 u Novom Sadu). Koncept poslovanja je dostava namirnica za manje od 30 min, a svojim asortimanom potrošačima se nude sve kategorije proizvoda, od sveže hrane do tehnike. Wolt market je dobitnik nagrade za “Food&Beverage Online Store of the year” u okviru Hot Spot eCommerce Awards 2022.

 

Podeli