SportVesti

Zlatna medalja za novopazarskog dizača tegova

Nova sportska nada Novog Pazara, Haris Suljević, osvojio je nedavno zlatnu medalju na Državnom prvenstvu u benč presu koje je održano u Rakovici. Oseća se ponosno, ali tvrdi da uvek može bolje. Danas je bio gost Sportskog saveza Novi Pazar u kome su mu obećali podršku.

Mladi dizač tegova objašnjava kako je sve počelo pre devet godina, kada je dobio volju i želju da krene da radi na sebi. Pre devet godina se pojavila volja i ljubav prema ovom sportu, nakon čega je nastavio sa radom što ga je izgradilo ka profesionalnom benč presu.

Govori kako je do sada učestvovao na dva profesionalna takmičenja.

“Prvo takmičenje mi je bilo 2021. godine u Crnoj Gori, gde nisam toliko bio zadovoljan”, rekao je Suljević. Na drugom takmičenju u Beogradu, osvojio je sedmo mesto, među sportistima iz senior kategorije.

Nakon dva takmičenja usledila je  zlatna medalja na Državnom prevenstvu u benč presu u Beogradu.

Njegovi rezultati nisu prošli neopaženo pa je danas u Sportskom savezu razgovarao o budućoj podršci.

” Uvek smo tu da podržimo mlade sportiste željne vrednog rada i dokazivanja. Tu smo i da harisu pružimo neophodnu podršku za naredna takmičenja” – istakao je generalni sekretar sportskog saveza Novi Pazar Nermin Zećirović.

Suljević će se ovog leta vredno spremati kako bi u septembru na Gala kupu pokazao da dosadašnji rezultati nisu slučajnost.

 

Podeli