DruštvoVesti

OŠ ”Bratstvo”: Izbor Službenog glasnika nismo dovodili u pitanje

Povodom, prema mišljenju nekih roditelja, spornih knjiga kojima su nagrađivani učenici za postignute najbolje rezultate tokom školovanja, saoptenjem za javnost oglasila se OŠ ”Bratstvo”.

I ove godine, kao i svake prethodne, škola je najboljim učenicima dodelila diplome “Vuk Karadžić”, a onima koji su pohađali nastavu na bosanskom jeziku, diplome “Muhamed Hevaji Uskufi”. Uz diplome smo učenicima poklonili i knjige Sabrane priče 3 Franca Kafke, Krila Stanislava Krakova, kao i dela Mevljude Melajac: Žar, Tapija, Halka, Amanet, Đurumlija i Jorgovani.

Naša škola je oduvek negovala dobar multietnički odnos sa ciljem da od naše dece stvaramo dobre đake i ljude u čemu smo i uspevali.

Dodeljene knjige ni u kom slučaju nisu imale za cilj da izazovu bilo kakvu provokaciju niti povrede nacionalna osećanja.

Knjige su ponuđene od knjižare Službeni glasnik, čiji izbor mi nismo doveli u pitanje.

Škola izražava žaljenje ako je neko dobijenom knjigom povređen u bilo kom smislu. Takvu knjigu možete vratiti i dobiti drugu. Nadamo se da ćete ovo shvatiti kao nesporazum, a ne kao svesnu nameru – navodi se u saopštenju OŠ ”Bratstvo”.

 

Podeli