Sport

Boks: Borba za trofej u RL

Sportski direktor Bokserskog kluba Novi Pazar Selver Lekpek rekao je danas da taj klub želi da osvoji završni turnir Regionalne lige (RL), čiji je domaćin tokom predstojećeg vikenda.

“Bili smo najbolji u svakom pogledu tokom ligaškog takmičenja. Ima malih promena u sastavu, s obzirom da je Vladan Babić na Evropskim igrama u Krakovu. Zameniće ga Dušan Veletić, a priključio nam se i Šerif Gurdijeljac. Svi su spremni”, rekao je Lekpek.

Grad Novi Pazar pokrovitelj je plej-ofa RL, koji organizuje Bokserski klub Novi Pazar u saradnji sa gradskim sportskim ustanovama i Bokserskim savezom Srbije.

“Boks ima tradiciju kod nas, a doživeo je ekspanziju. Doprinosimo razvoju boksa u Srbiji, takmičarski i vrhunskom infrastrukturom. Regionalna titula predstavljala bi veliki uspeh za naš boks i sport u celini”, ocenio je direktor gradske Ustanove za sport Emir Mehmedović.

Pazarci će se tokom naredna dva dana u Sportskoj dvorani Pendik boriti za trofej sa Loznicom, Somborom i banjalučkom Slavijom.

“Očekivanja su najveća. Dobro smo trenirali. Imamo podršku grada i lokalnih sportskih institucija. Pozivamo publiku da nam pomogne da pobednički pehar ostane u Novom Pazaru”, kazao je pazarski bokser Ahmed Mavrić.

Subotnje polufinale između Sombora i Slavije počinje u 16.00, dok će Novi Pazar i Loznica na ring od 19.00. Finale je u nedelju od 18.00.

“Zahvalan sam Pazarcima što veruju u mene. Dobio sam šansu da boksujem za najjači klub u regionu. Očekujem svoje i ekipne pobede. Obavezno treba pogledati feštu i najvažnije mečeve u istoriji ovog kluba”, naveo je bokser Novog Pazara Dušan Veletić.

Trofej u RL prošle godine osvojili su bokseri beogradske Crvene zvezde.

M. Minić

 

Podeli