DruštvoVesti

Uručena 203 ugovora NSZ iz programa samozapošljavanja

U organizaciji filijale Novi Pazar Nacionalne službe za zapošljavanje uručeni su ugovori korisnicima programa samozapošljavanja, u cilju direktne finansijske podrške pokretanju 203 samostalne preduzetničke radnje sa akcentom na žensko i omladinsko preduzetništvo.

Ugovore korisnicima sredstava programa samozapošljavanja uručili su gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac i direktor novopazarske filijale NSZ, Fahrudin Đekić.

“Po sredstvima opredeljenim za samozapošljavanja u vrhu smo liste filijala Srbije. I ove godine je predviđeno da se kroz različite programe samozapošljavanja angažuje oko 600 lica, za šta je opredeljen iznos od preko million eura. Uz program “Moja prva plata”, dolazimo do brojke od 5 miliona eura, koliko će za godinu dana biti plasirano za potrebe zapošljavanja subjekata”, kazao je Đekić, ističući da je filijala strateški partner građana u samozapošljavanju, ali da se tokom godine realizuje i čitav niz drugih programa koji medijski nisu eksponirani.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac uručio je ugovore o samozapošljavanju i čestitao svima koji su se odvažili da započnu sopstveni biznis.

“Samozapošljavanje je deo aktivnih mera NSZ u cilju smanjenja broja nezaposlenih. Uz partnerstvo sa Agenciojm SEDA, Fondom za razvoj čija kancelarija uskoro počinje sa radom u Novom Pazaru, kao i drugim faktorima, građanima je znatno olakšan postupak prikupljanja informacija o tržištu, samim tim i postupak obezbeđivanja posla”, rekao je gradonačelnik Nihat Biševac ističući da je porodično preduzetništvo, odnosno mala i srednja preduzeća budućnost zajednice.

Podeli