DruštvoVesti

Počinje upisni rok na DUNP-u

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru sutra počinje prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu studija. Prijavljivanje će trajati i u četvrtak i petak.

Ove godine na 17 akreditovanih studijskih programa planiran je upis 730 studenata, od kojih će blizu 70 odsto biti na budžetu.

Prijemne ispite budući brucoši polagaće 30. juna i 1. jula, konačna rang-lista će biti objavljena 10. (jula), a  upis treba da se završi do 15. jula.

Najviše mesta ima na Departmanu za tehničko-tehnološke  nauke, gde je na studijskim programima: Računarska tehnika, Arhitektura, Građevinarstvo, Softversko inženjerstvo, Agronomija i Prehrambena tehnologija predviđen upis ukupno 280 studenata.

U prvom upisnom roku na Departmanu za ekonomske nauke, na studijskom programu Poslovna informatika, upisaće se 60 studenata, a  na Departmanu za filozofske nauke (u čijem sastavu su studijski programi: Psihologija i Vaspitač u predškolskim ustanovama) ima 100 mesta.

Departman za filološke nauke, na studijskom programu Engleski jezik i književnost,  imaće 30 brucoša.

Na Departmanu za prirodno-matematičke nauke, koji obuhvata matematiku, hemiju i biologiju, planiran je upis 100 studenata. Isti broj studenata upisaće se  na osnovnim akademskim i integrisanim studijama Departmana za biomedicinske nauke, (na studijskim programima: Farmacija, Rehabilitacija i Sport i fizičko vaspitanje). U okviru tog departmana je i studijski program osnovnih strukovnih studija – Zdravstvena nega,  gde je planiran upis 60 studenata.

Školarine na Državnom univerzitetu su posle 13 godina povećane za 10.000 dinara, ali su i dalje među najnižim u Republici Srbiji i iznose od 60. 000 do 70.000 dinara, dok su na studijskom programu Farmacija 120.000 dinara.

Kandidati koji konkurišu za upis, uz prijavu predaju fotokopije svedočanstva sva četiri razreda završene srednje škole i fotokopiju diplome o završnom, odnosno maturskom ispitu, dok  originalna dokumenta podnose na uvid.

Podeli