DruštvoVesti

Saobraćaj: Isključenja zbog droge i alkohola

Saobraćaj- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, od petka do nedelje, isključili su iz saobraćaja sedmoricu vozača. Oni su vozili pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci ili su odbili da se podvrgnu alkotestu, prenosi RTV Novi Pazar.

Policija je noćas na Keju skopskih žrtava zaustavila tridesetjednogodišnjeg vozača ”folksvagena”. On je automobilom upravljao sa 2,39 promila alkohola u organizmu. Protiv njega je podneta prekršajna prijava za nasilničku vožnju. Sudija za prekršaje izrekao mu je kaznu od 120.000 dinara, 15 kaznenih poena i devet meseci zabrane upravljanja motornim vozilom, saopštio je MUP.

Na Keju skopskih žrtava zaustavljen je i tridesetosmogodišnji muškarac koji je vozio ”golf” sa 1,61 promil alkohola u organizmu, i pod dejstvom kokaina i marihuane.

Saobraćaj, pojačana kontrola
Saobraćaj, pojačana kontrola

U Sjenici iz saobraćaja su isključeni četrdesetjednogodišnji muškarac koji je upravljao ”folksvagenom”. On je sa 1,76 promila alkohola u organizmu, i bez vozačke dozvole upravljao vozilom. Takođe i dvadesetdevetogodišnjak koji je vozio ”pasat” sa 1,39 promila alkohola. U Tutinu dvadesetčetvorogodišnjak koji je, takođe, „pasatom“ upravljao sa 1,21 promil alkohola u organizmu.

Takođe, patrola je u Novom Pazaru zaustavila četrdesetsedmogodišnjeg vozača koji nije imao vozačku dozvolu i odbio je da se alkotestira, a u Sjenici pedesetjednogodišnjeg vozača automobila „volvo“ koji je takođe odbio da se podvrgne alkotestu.

Vozačima je određeno zadržavanje i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

 

Podeli