DruštvoVesti

Počela sednica Skupštine- Pred odbornicima brojni predlozi

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara danas će razmatrati , izveštaje o radu komunalnih, javnih i kulturnih preduzeća ijavnih ustanova za prošlu, ali i plan rada komunalne milicije za ovu godinu.

Odbornici će se izjasniti o predlogu Nastavničkog veća i Školskog odbora Osnovne škole “Mur” u Novom Pazaru da ta obrazovna ustanova promeni naziv u “Amir Dautović”, a i o tome da se deo ulice Branislava Bakračevića u naselju Šestovo biće preimenovan u ulicu Marko Simić, po dvogodišnjem dečaku koji je nastradao u NATO bombardovanju.

Na predloženom dnevnom redu je predlog Odluke o načinu izjašnjavanja o kvalitetu pružanja komunalnih usluga, koje će se obavljati jednom godišnje, a  najkasnije do 31. oktobra za tekuću godinu.

Na dnevnom redu je i utvrđivanje prestanaka mandata dosadašnjem v.d. direktoru Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća“ Arminu Mehoviću, koji je krajem prošle nedelje dao ostavku, a na tu funkciju biće postavljen inženjer mašinstva Faruk Suljević.

Odbornici će razmatrari i ponovno imenovanje v.d. direktora “Parking servisa“ master informatičara Nermina Ljajića.

Na sednici Skupštine Garada Novog Pazara biće i dopuna Plana generalne regulacije za naselja Novopazarska banja, Pašino guvno, Podbijelje, Industrijska zona, Čerkez mahala, Svojbor, Jaklja, oko Gazilara, kao i delove naselja Pljevljani, Izbice, Trnava, Osoje, Ćeremidžinica i deo Šutenovca, kao i godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini na teritoriji grada

Podeli