DruštvoVesti

Memić i Biševac sa meštanima Trnave – Sanacija mosta prioritet

Obrušeni most u blizini brane na reci Trnavici biće saniran za dan ili dva uz pomoć vojske Srbije. Sanacija mosta biće prioritet i to će biti urađeno uz pomoć Vojske Srbije.

Ministar turizma i omladine Husein Memić zahvalio je ministru Milošu Vučeviću za obećanu pomoć u postavljanju montažnog mosta u najskorije vreme. Sa meštanima u slivu poplavljenog područja Trnavice razgovarao je danas  i gradonačelnik Nihat Biševac. Konstatovano je da je trećeg dana od bujičnog poplavnog talasa situacija bolja ali je i dalje kritično.

Obrušeni most posebno je otežao život meštanima u slivu Trnavice. Neki su praktično odsečeni od ostatka sveta. U najtežoj situaciji su oni koji zbog zdravstvenih problema moraju svakodnevno da odlaze u bolnicu.

vojska pomaže sanaciju mosta

Razgovarajući sa meštanima ministar turizma i omladine Husein Memić je naglasio da je postavljanje montažnog mosta trenutno prioritet.

”Ja sam juče kontaktirao ministra odbrane Miloša Vučevića konkretno za ovo naselje i sanaciju mosta, kako bi smo obezbedili ljudima da mogu da dođu do grada. On je vrlo brzo reagovao, tako da će ubrzo ovde biti postavljen most kako bi ljudi mogli normalno da funkcionišu”, rekao je Memić.

Sva javno-komunalna preduzeća, vojno-spasilačke jedinice, vojska i komunalna policija dežuraju duž vodotokova. Obilne padavine očekuju se i naredna dva dana. Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ističe da je situacija zabrinjavajuća.

”Ekipe su konstantno na terenu. Gledamo šta možemo da pomognemo građanima koji su direktno pogođeni poplavama. Preko trideset domaćinstava koristi ovaj most. Oni imaju raznih problema i potreba, tako da je sanacija prioritet sve dok se ne stvore uslovi za izgradnju novg mosta”, izjavio je gradonačelnik Biševac.

Ministar turizma i omladine Husein Memić je obilazeći meštane u poplavom ugroženim područjima ponovio da će uskoro biti raspisan tender za ukorićavanje reka, što bi, kako je naveo, trebalo da reši dugogodišnji problem plavljenja.

Podsetimo, brana na reci Trnavici očišćena je u sklopu preventivnih aktivnosti Štaba za vanredne situacije neposredno pre bujičnih poplava. Na taj način sprečena je veća šteta u ovom delu rečnog sliva.

 

Podeli