Društvo

Posjetioci iz regije biraju lokalne izlete i otkrivaju Novi Pazar

Sezona godišnjih odmora donosi planove za putovanja i bijeg od svakodnevice. Međutim, ovaj put promjenljivo vrijeme i obilne kiše mijenjaju turističke trendove. Turisti se sve više okreću lokalnim izletima umjesto egzotičnih putovanja. U skladu s tim, Novi Pazar je postao privlačna destinacija za vikend posjete turista izvan regije.

Umjesto da rizikuju nepredvidljivo vrijeme na egzotičnim destinacijama, turisti se odlučuju za lokalne izlete, a novopazarski muzej je neizostavno mjesto na njihovoj listi, kaže direktor te ustanove Elmir Habibović.

,,Umjesto dalekih odredišta, turisti sada otkrivaju ljepote lokalnih izleta. Novi Pazar, grad bogate istorijske i kulturne baštine, postao je posebno privlačan za posjetitelje iz drugih regija,, smatra Habibović.

Ovaj muzej se ističe kao jedan od najznačajnijih u regiji i nudi uvid u prošlost grada, umjetnost i tradiciju. Posjetioci mogu istražiti arheološke nalaze, etnografske predmete i vrijedne umjetničke radove koji prikazuju bogatu prošlost ovog područja.

G!cić

Podeli