DruštvoVesti

Novi Pazar za inovativna rešenja u zapošljavanju

Grad Novi Pazar u saradnji sa partnerima realizuje projekat “Novi Pazar za inovativna rešenja u zapošljavanju”. Partneri na projektu su Ministarstvo za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja i Razvojna agencija Sandžaka “Seda”. Danas je 12 sugrađana dobilo opremu za otpočinjanje sopstvenog biznisa za koji su se opredelili. 

“Kada su u pitanju ovakvi i slični projekti kroz koje se može pomoći sugrađanima, Grad Novi Pazar je uvek tu da pomogne. Danas smo uspeli sa našim partnerima na projektu da podelimo potrebnu opremu za 12 naših sugrađana koji su se odlučili da pokrenu sopstveni biznis i nadam se da im je ova pomoć od velike koristi”, kazao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac. On je rekao da pomoć od po tri hiljade eura u opremi ponaosob možda i nije dovoljno,a li da će sigurno za početak pomoći svima koji su se odlučili da pokrenu neki posao.

Za Jasmina Džankovića i Zena Karišika oprema koju su dobili od velikog je značaja za razvoj, bolji, uspešniji i lakši rad u poslu za koji su se odlučili da samostalno pokrenu. “Svakom ko se odluči na ovakav korak kao što sam ja, reći ću da neće pogrešiti jer su Grad Novi Pazar kao i agencija Seda uvek tu da ponude dobre projekte i da ih podrže”, kazao je Jasmin Džanković koji se odlučio da otvori auto perionicu.

Ova pomoć značajna je i za Zena Karišika koji se bavi završnim regips radovima. “Hvala Gradu Novom Pazaru, Razvojnoj agenciji Sandžaka “Seda” i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja koji ovako pomažu”, kazao je Karišik.

Opremu za otpočinjanje sopstvenog biznisa danas je dobilo šest naših sugrađanki i šest sugrađana. Kako je najavljeno, projekat “Novi Pazar za inovativna rešenja” i dalje će se nastaviti te će uz pomoć njega još sugrađana moći da dobije priliku za samozapošljavanje.

Ovaj projekat finansira Nemački GIZ.

Biljana Veljović

Podeli