DruštvoVesti

Škola za dizajn spremna za prevremeni raspust

Odlukom Vlade Srbije školska godina u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji završava se 6. Juna. U novopazarskoj Školi za dizajn tekstila i kože spremni su, kažu, za prevremeni raspust, ali i za organizovanje produžene nastave za učenike koji to budu želeli.

Učenici Škole za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru iznenađeni su odlukom Vlade o prevremenom raspustu. Međutim, mišljenja su podeljena. Dok se neki raduju što će se školska godina završiti pre vremena, drugi su po malo zabrinuti iz različitih razloga.

”Da, jako sam iznenađena jer se sve ovo nekako desilo jako brzo i jako neočekivano. Takođe mislim da je ovo mnogo dobra odluka, jer smatram da bi mi đaci trebalo da imamo malo duži odmor”, kaže učenica Zerina Dolovac.

”Iznenađena jesam, ali moram priznati da se baš i ne radujem. Ja mnogo volim ovu školu. Što se tiče ocena, nije mi baš toliko problem što je školska godina skraćena. U svakom slučaju ko nije zadovoljan svojim ocenama moćiće da ih popravi u predužecima”, izjavila je učenica Džejla Mulić.

Iako je odluka o kraju školske godine iznenadila i nastavnike, direktor Škole za dizajn tekstila i kože kaže da je održan sastanak na kom su razmotreni modaliteti produžene nastave. Takođe, smatra da model produžene nastave može biti pozitivan u smislu povećivnja pažnje manjem broju učenika, koji budu iskazali želju da poprave ocene.

”Mislim da deca neće biti na gubitku. Po mojoj proceni  90 odsto učenika je definisano što se tiče uspeha. Mislim da je sve ovo, donekle i bolji model, jer možemo da se posvetimo učenicima koji žele da poprave ocene”, izjavio je direktor Škol za dizajn tekstila i kože u Novom Pazaru Meho Camović.

Podsetimo, učenici koji budu želeli da poprave ocene, mogu to učiniti do 20. Juna. Do tog perioda otvorena je i mogućnost za realizaciju dopunske, dodatne i pripremne nastave, te nastave u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada.

S.Lj.

Podeli