DruštvoVesti

Počela pripremna nastava na DUNP-u

Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru počela je pripremna nastava za upis na prvu godinu studija u školskoj 2023/24. godini, sa ciljem da se kandidatima pomogne u ostvarivanju što boljih rezultata na prijemnom ispitu.

Besplatnom pripremnom nastavom obuhvaćeni su studijski programi: poslovna informatika, psihologija, vaspitač u predškolskim ustanovama, engleski jezik i književnost, matematika, hemija i biologija. Za upis će se pripremati i kandidati koji žele da upišu računarsku tehniku, arhitekturu, građevinarstvo, softversko inženjerstvo, agromiju i prehrambenu tehnologiju. Takođe, besplatna pripremna nastava organizuje se i za studijske programe: rehabilitacija, farmacija, sport i fizičko vaspitanje i zdravstvena nega.

Raspored  pripremne nastave objavljen je na sajtu univerziteta.

Predlogom upisne kvote, koji je upućen Ministarstvu prosvete, na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru ove godine u prvu godinu osnovnih i integrisanih akademskih, kao i osnovnih strukovnih studija, planiran je upis ukupno 845 studenata, od kojih  će na budžetu biti 575, a na samofinansiranju 270.

 

Podeli