DruštvoVesti

Bačevac podsetio na prijateljstvo sa Azerbejdžanom

Narodni posalnik SDPS-a doktor Muamer Bačevac sastao se u sklopu delegacije Narodne skupštine Srbije sa predsednicom narodne skupštine (Mili Medžlisa) Republike Azerbejdžan njenom ekselencijom gospođom Sahibom Gafrovom, delegacijom Mili Medžlisa i sa ambasadorom Republike Azerbejdžan, Nj. E. Kamilom Kašijevim.

Bačevac je ovom prilikom istakao dobre odnose koje Azerbejdžan i Srbija gaje već duže vreme a posebno se osvrnuo na pomoć koju je Azerbejdžan pružio prilikom potpune rekonstrukcije bioskopske sale Kulturnog centra Novi Pazar u vrednosti od 100.000 € i izrazio uverenje da će Azerbejdžan pomoći još projekata u Novom Pazaru

“O izgradnji prijateljskih odnosa svedoči i to što je Novi Pazar postao ove godine grad pobratim sa azerbejdžankim gradom Šušom, koji poput Novog Pazara čuva viševekovnu tradiciju multikulturalnosti i koji je izabran za ovogodišnju prestonicu turskog sveta gde će Grad Novi Pazar biti učesnik brojnih manifestacija i bogate razmene kulturne saradnje”, podsetio je Bačevac.

 

Podeli