DruštvoVesti

Zdravlje u fokusu

Centar za biopolitičku edukaciju  i Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda, organizovali su danas tribinu “Zdravlje u fokusu”. Tribina je organizovana u okviru projekta “Znanje za zdravlje”. Bila je posvećena ženskom reproduktivnom zdravlju.

Partner na projektu “Znanje za zdravlje” koji je realizovan u Novom Pazaru bio je Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda. Predsednica ovog odbora, Semiha Kačar, ocenila je da je ova aktivnost uspešno sprovedena.

“Kroz razgovor sa prisutnima smo prijateljskim tonom i razumljivim rečnikom želeli da izdvojimo važne teme, poput dostupnosti zdravstvene zaštite svim ženama, znanje i interesovanje mladih za pitanja reproduktivnog zdravlja kao i saniranje posledica epidemije Covid 19 na zdravlje žena i drugih ranjivih grupa”, kazala je direktorka Centra za biopolitičku edukaciju Marija Ratković.

Na tribini su vezano za ovu temu govorili još i doktorantkinja farmacije doktorka Aleksandra Jeremić, specijalistkinja ginekologije i akušerstva iz Opšte bolnice Novi Pazar, doktorka Sabina Ćorović i doktorka Majda Iković iz Zavoda za javno zdravlje.

Milena Mutavdžić je danas učesnik tribine “Zdravlje u fokusu” i kaže da joj je sve što je čula od predavača ovom prilikom, upotpunilo dodatno njeno znanje o očuvanju zdravlja.

Poruka sa današnje tribine svim ženama bila je da treba čuvati i negovati svoje reproduktivno zdravlje stalnim unapređivanjem znanja i ponašanja.

Biljana Veljović

 

Podeli