DruštvoVesti

Uspešno organizovan Sajam obrazovanja

Nakon pauze zbog pandemije koronavirusa u Novom Pazaru u organizaciji Grada i strateškog partnera, Nacionalne službe zapošljavanja ponovo je održan Sajam obrazovanja.

Bila je to prilika da se svršenim osnovcima na jednom mestu predstave obrazovne ustanove sa teritorije Novog Pazara koje su budućim srednjoškolcima predstavile pogodnosti upisa u njihovu školu.

“Sajam obrazovanja organizujemo svake godine. Cilj je da Sajam okupi učenike završnog razreda osnovne škole sa gradskog, prigradskog i seoskog područja i da im predstavimo i pomognemo da odaberu neki od obrazovnih profila koje nude srednje škole sa teritorije Novog Pazara. Grad će uvek podržavati mlade, nagrađivati njihova znanja i stvarati što bolje uslove za obrazovanje”, istakla je na otvaranju Sajma članica Gradskog veća Ulfeta Demčović.

Učenike i nastavnike pozdravio je i direktor Filijale NSZ Novi Pazar, Fahrudin Đekić.

“Poštovana deco, ovde smo da vam pomognemo da se informišete šta je to što će vas nakon završene škole dovesti do posla. Na štandu NSZ možete saznati o perspektivnim profilima i šta je ono što je deficitarno na tržištu rada. Naš tim će vam uvek rado pomoći, očekujemo vas i u prostorijama NSZ, poručio je Đekić učenicima.

Mlađim drugarima kroz projekcije kreativnih filmova, zanimljive zadatke, revije i eksperimente svoje srednje škole i benefite upisa u njih predstavili su učenici.

Budući srednjoškolci sa kojima smo razgovarali kažu da su se na Sajmu informisali o svim srednjim školama, ali da su sa roditeljima odavno odlučili koju će srednju školu upisati.

Kako bi svi imali jednake prilike, Grad je u saradnji sa Sandžaktransom obezbedio autobuski prevoz za male maturante sa seoskog i prigradskog područja.

A.N.

 

Podeli