KulturaVesti

Pantelić izlaže u Muzeju ”Ras”

Izložba slika akademskog slikara Milana Pantelića svečano je otvorena u petak u novopazarskom Muzeju ‘’Ras’’.  Na izložbi je predstavljeno jedanaest slika većeg i srednjeg formata u tehnici ulje na platnu. Posetioci će moći da je pogledaju u narednih mesec i po dana, prenosi RTV Novi Pazar.

Ova izložba slika organizovana je, između ostalog, i povodom manifestacije ’’Muzeji za 10’’ koju obeležavaju svi muzeji u zemlji ali i u Evropi.

Izložba Milan Pantelić, Muzej Ras
Izložba Milan Pantelić, Muzej Ras

Reč je o slikama velikih formata rađenih tehnikom ulje na platnu. One su deo Pantelićevog doktorskog umetničkog projekta, koji je odbranio na beogradskom fakultetu.

Izložba se bavi problemom savremenog društva, čoveka i njegove egzistencije u savremenom potrošačkom društvu, rekao je Pantelić na otvaranju izložbe. On je naveo da se slike mogu svrstati u neku vrstu savremenog idealizma.

Osnova umetničkog izraza Milana Pantelića je figuracija.  Umetnik se u toj osnovi oslanja na tradicionalni način slikarskog izražavanja.

Ovu izuzetno kvaitenu izložbu koja spade u kategofiju izuzetno značajnih posetioci novopazarskog muzeja moći će da pogledaju u narednih mesec i po dana.

Milan Pantelić, rođen 1986. godine u Šapcu. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 2010. godine. Doktorirao 2018. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjeno slikarstvo. Od 2013. godine radi kao saradnik u nastavi na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek primenjeno slikarstvo. Više puta izlagao samostalno i učestvovao na brojnim kolektivnim izložbama i značajnim likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu. Do sada realizovao devet javnih radova. Živi i radi u Beogradu.

S.K

Podeli