DruštvoVesti

Vesić: Na proleće završavamo projekat brze saobraćajnice između Kraljeva i Novog Pazara

“Na proleće će biti završen projekat brze saobraćajnice izmedju Kraljeva i Novog Pazara čijom će izgradnjom Raška i Novi Pazar biti povezani na autoput “Miloš Veliki” – rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Vesić je, gostujući na televiziji Pink, rekao da se politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, osim po standardu, novim radnim mestima i povećanju plata, može videti i po saobraćajnom i infrastrukturnom povezivanju Srbije.

“Kada Srbiju povežete infrastrukturno, izgradite puteve, to ne znači samo da ćete brže stići iz jednog u drugi deo Srbije već i da ćete imati nova radna mesta jer oni koji žele da investiraju traže da budu saobraćajno povezani, veće plate i razvoj mesta u Srbiji u smislu turizma i toga da ljudi ostaju da žive tu gde žive”, rekao je Vesić.

Istakao je da razvoj infrastrukture znači razvoj zemlje i dodao da je Vučić prvi predsednik koji je to razumeo i koji to sprovodi. “Ni drugim predsednicima pre Aleksandra Vučića nije bilo zabranjeno da grade puteve samo što nisu znali, nisu umeli ili nisu hteli”, rekao je Vesić.

Vesić je rekao da se na mnogo mesta u Srbiji gradi i naveo da se grade Moravski koridor, završava autoput “Miloš Veliki”, deonica Sremska Rača-Kuzmin što je prvi deo autoputa Beograd-Sarajevo, brza pruga od Novog Sada do Subotice…

Naveo je da je ove godine odvojeno 1,4 milijardi dinara radi sufinansiranja razvojnih infrastrukturnih projekata u lokalnim samoupravama na teritoriji Srbije.

Vesić je, između ostalog, rekao da se radi rekonstrukcija Magliča koji je srednjevekovni grad između Kraljeva i Raške, pasarela koja će omogućiti da se dođe do samog Magliča, kao i replika srpskog srednjovekovnog sela.

“Sređujemo Caričin grad u Lebanu, radimo botaničku baštu u Bojniku, kulturni centar u Sijarinjskoj banji. Radićemo i vizitorski centar u Đavoljoj varoši tako da su sve to projekti koji se finansiraju od 1,4 milijarde dinara, a siguran sam da ćemo dobiti i više sredstava”, rekao je Vesić i dodao da je nedavno razgovarao sa predstavnicima EU da i oni daju sredstva za ovakve projekte.

Podeli