DruštvoVesti

Vremenske prilike loše utiču na hronične bolesnike

Lekari Hitne službe u Novom Pazaru, uobičajeno, imaju povećan obim posla u ovom periodu. Vremenske prilike. odnosno nestabilno vreme dovelo je do mnogih zdravstvenih komplikacija kod hroničnih bolesnika. Nažalost, sve češće hitna medicinska pomoć potrebna je i mlađim građanima, javlja Radio televizija Novi Pazar.

Vremenske prilike, promenljivo i nestabilno vreme negativno utiče na gotovo sve hronične bolesnike. Od početka maja povećan je broj pacjenata kojima lekari Hitne službe pružaju medicinsku pomoć u ambulanti i na terenu. Pomoć Hitne službe u poslednje vreme traže i građani zbog ujeda krpelja.

Iz Hitne službe su apelovali da se oni koji imaju simptome virusa ili prehlade javljaju svom izabranom lekaru u Domu zdravlja, i da tako oslobode medicinske timove Hitne službe čiji je primarni zadatak delovanje u hitnim slučajevima i spašavanje života.

-Biometeorološka prognoza-

Biometeorološka situacija biće relativno nepovolјnaza za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa hipertenzijom. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

-Vreme danas pretežno oblačno, mestimično sa kišom-

reme danas pretežno oblačno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz više padavina posle podne i uveče, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, u košavskom području jak, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno i olujni, jugoistočni.
Temperature će se kretati ujutru od 12 do 16, a u toku dana od 18 do 23 stepena.

U Beogradu će biti pretežno oblačno, povremeno sa kišom i to uglavnom posle podne i uveče.

Vetar slab i umeren, posle podne i uveče jak, jugoistočni. Najniža temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 20 stepeni.

Do petka se očekuje promenljivo vreme, sa čestom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.
Za dane vikenda i početkom sledeće nedelje u većini mesta suvo sa sunčanim intervalima, a padavine će biti ređa pojava i to uglavnom u brdsko-planinskim predelima jugozapadne i južne Srbije.

A.N.

 

Podeli