Društvo

Novi Pazar slavi! Erdoganov izborni rezultat izazvao eksploziju sreće!

Preliminarni rezultati  predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Turskoj donijeli su ogromnu radost i uzbuđenje među stanovnicima Novog Pazara. Dobar izborni rejting Recepa Tayyipa Erdogana postao je povod za  proslavu koja već sada obuzima ovaj grad, javlja Rtv Novi Pazar.

 

Ulice Novog Pazara, zbog zastava, obojene su u crvenu boju. Veliki broj automobila prolazi kroz čaršiju stvarajući nevjerovatan spektakl. Vozači s ponosom slave čovjeka kojeg većina muslimana širom svijeta prihvata kao svog predsjednika, dok grupe okupljenih na gradskom šetalištu s oduševljenjem komentarišu ovaj veliki trenutak.

“Volim ga, on je naš ‘babo’! Posjetio nas je već dva puta, pridajući nam važnost. Od tada nas država doživljava kao ozbiljne igrače “, izjavio je  Salih, koji zajedno s masom ljudi proslavlja ovo veče.

“Vjerovala sam u pobjedu. Znala sam da će Allah štititi dobre ljude, one koji čuvaju ‘ummet'”, s osmijehom kaže Ajla.

“Spreman sam za slavlje mislio sam da će biti više okupljenih na trgu, ali su večeras aktivniji vozači, zbog vremena. Nisam ni trenutka sumnjao u dobar rezultat iako sam očekivao da neće biti drugog kruga. Živio Erdogan!”, poručuje srednjoškolac Muhammed.

Zastave i fotografije se vijore, dok pjesma koja je korištena u kampanji odjekuje iz vozila. Osmjesi i zadovoljstvo stvaraju dobru atmosferu koja je obuzela Novi Pazar večeras.

Visok plasman AK partije i pobjeda koju naši sugrađani očekuju u drugom krugu 28. maja, označit će novu eru nade i snage za ljude u Turskoj, ali i u Sandžaku. Regija sada s još većim optimizmom i povjerenjem gleda u budućnost. Novi Pazar slavi izborni rezultat kao vlastiti, znajući da će imati pozitivan uticaj i na ovu zajednicu.

Dok se baklje pale i slavljenička atmosfera obuzima grad, Novi Pazar i njegovi stanovnici pridružuju se cijeloj Turskoj u slavlju i s nadom gledaju prema svjetlijoj budućnosti koja očekuje svijet uz pomoć Erdogana.

Galib G!cić

Bonus Video:

Podeli