DruštvoVesti

Intenzivirani radovi na Kliničko bolničkom centru u Novom Pazaru

Radovi na izgradnji Kliničko bolničkog centra u Novom Pazaru su intenzivirani i odvijaju se predviđenom dinamikom. Ovaj projekat realizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, koje je samo za građevinske radove iz budžeta izdvojilo oko 46 miliona evra, a opredeljena su i sredstva za opremu nakon završenih radova.

Prilikom obilaska radova na izgradnji Kliničko bolničkog centra u Novom Pazaru, pre nešto više od mesec dana,  predsednik Srbije Aleksandar Vučić  je  rekao da će najviše za dve godine ova zdravstvena ustanova početi sa radom. Direktor Opšte bolnice Novi Pazar, doktor Meho Mahmutović, zadovoljan je dinamikom kojom se radovi izvode. “Uporedo sa ovim, odvijaju se i radovi na izgradnji psihijatrijskog odeljenja, te rekonstrukcija Doma zdravlja”, kazao je Mahmutović.

On je sa menadžmentom bolnice na najbolji mogući način organizovao  proces rada u trenutnim uslovima kako bi pacijenti dobili potrebne zdravstvene usluge. Trenutno se radi na izmeštanju pojedinih odeljenja pa će tako kompletno Interno biti izmešteno u zgradi starog Grudnog odeljenja, dok su lekari sa tog premešteni u deo zgrade Infektivnog odeljenja.

 

 

Odeljenje psihijatrije za sada je izmešteno u Medicini rada koja pripada Domu zdravlja koji je u početnoj fazi rekonstrukcije.

“Novi Pazar će dobiti moderan Kliničko bolnički centar sa novih 32.000 kvadratnih metara od čega je pola potpuno novo, a ostalo rekonstruisano”, dodao je Mahmutović. On je istakao da je u pitanju investicija vredna ukupno čak 70 miliona evra, kao i da će samo u opremu biti uloženo oko 15 miliona evra. Projektom potpune rekonstrukcije novopazarske Opšte bolnice predviđena je i izgradnja nove vodovodne i kanalizacione mreže, kao i druga prateća infrastruktura.

Biljana Veljović

Podeli