DruštvoSvetVesti

Turska: Erdogan glasao u Istanbulu, njegov glavni oponenet u Ankari

ANKARA – Građani Turske danas glasaju na značajnim parlamentarnim i predsedničkim izborima, a na svom biračkom mestu u Istanbulu pojavio se i aktuelni predsednik Redžep Taip Erdogan Erdogan, rukovao se sa zvaničnicima i razgovarao sa TV reporterima.

“Molimo se Gospodu za bolju budućnost naše zemlje, za naciju i tursku demokratiju”, rekao je on.

Njegov glavni oponent Kemal Kiličdaroglu (74) pojavio se na biračkom mestu u Ankari .

“Svim svojim građanima koji idu da glasaju upućujem izraze najiskrenije ljubavi i poštovanja. Svima nam toliko nedostaje demokratija”, rekao je Kiličdaroglu (74) okupljenim novinarima, preneo je Rojters.

Na predsedničkim izborima kandidovao se i Sinan Ogan, bivši akademik koji ima podršku antiimigrantske nacionalističke partije, ali i još jedan kandidat, političar levog centra Muharem Indže koji je u četvrtak ispao iz trke nakon značajnog pada rejtinga, međutim državni nadzorni birački odbor proglasio je njegovo povlačenje nevažećim i glasovi njegovih pristalica će se takođe brojati.

Ukoliko nijedan kandidat ne dobije više od 50 odsto glasova, predsednička trka će biti finiširana u drugom krugu, 28. maja.

Medijskim organizacijama je zabranjeno da izveštavaju o preliminarnim rezultatima i izlaznosti do zatvaranja birališta večeras u 21 sat.

Izvor:AP

 

Podeli