KulturaVesti

“Prostor Mediterana” u Novom Pazaru

Umetnik Edin Kapllani predstavio se  izložbom slika ,, Prostor mediterana,, u galeriji Multimedijalnog centra u Novom Pazaru. Izložba je privukla pažnju posetilaca svojim jedinstvenim umetničkim izražajem i prepoznatljivim mediteranskim temama. Slike ovog autora ovdašnjoj likovnoj publici biće dostupne naredne tri nedelje.
Izložba donosi mešavinu različitih mediteranskih tema. Dominantan motiv je riba,  prepoznatljiv deo Kapllanijevog slikarskog izraza. Svojim radovima on prenosi duh Mediterana. Ističe se visokim slikarskim kvalitetom, upotrebom bogate palete boja i prefinjenom kompozicijom.
Publika je imala priliku da se uroni u svet njegovih slika i da doživi jedinstvenu viziju umetnika, koji, kako kaže, i u Sandžaku i Novom Pazaru nalazi inspiraciju za svoja dela.
“Prvi put samostalno izlažem u Novom Pazaru, ali sam i ranije ovde bio kao učesnik likovne kolonije “Sandžak inspiracija umetnika”. Radim mediteranske, ali i teme starog grada Ulcinja. Sandžak i Novi Pazar isto tako imaju interesantnih motiva grada i pejzaža, veoma inspirativnih za likovni izraz”, izjavio je Kapllani za RTVNP.
Edin Kapllani, rođen je 1980. godine u Baru u Crnoj Gori. Stekao je diplomu na Fakultetu likovnih umetnosti u Prištini 2004. godine. Član je Udruženja umetnika Crne Gore od 2010. godine. Tokom svoje karijere izlagao na preko 200 kolektivnih, i imao nekoliko samostalnih izložbi u različitim galerijama širom sveta.
S.Lj.
Podeli