DruštvoVesti

Ljajić u Dnevniku: Bezbednost dece na prvom mestu

”U svim osnovnim i srednjim školama u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici pojačano je prisustvo policije. Tokom trajanja nastave obezbeđeno je stalno prisustvo školskog policajca”, izjavio je, gostujući u Dnevniku RTVNP načelnik Policijske uprave Novi Pazar Nermin Ljajić.

Naglasio je da je bezbednost dece na prvom mestu, te najavio da će pripadnici PU u Novom Pazaru u narednom periodu intenzivirati preventivne aktivnosti. Planirana su edukativna predavanja, projekti, tribine i interaktivne radionice. Cilj je, prema rečima Ljajića, podizanje bezbednosne kulture i svesti dece i mladih.

”Neophodno je da profili dece na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom. Važno je da odrasli pokažu najviši stepen odgovornosti i ne dele neprimerene i neproverene sadržaje na društvenim mrežama”, naglasio je Ljajić.

Načelnik Policijske uprave u Novom Pazaru Nermin Ljajić izrazio je uveravanje da će akcija predaje nelegalnog oružja dati rezultate.  Pozvao je građane, koji poseduju neregistrovano oružje, da ga predaju najbližoj policijskoj stanici. Objasnio je da osim ličnog dolaska, građani mogu pozvati najbližu policijsku stanicu, a da policijski službenici mogu doći da preuzmu neregistrovano oružje i eksplozivne naprave.

Istakao je da građani prilikom predaje nisu obavezni da se legitimišu. Takođe, Ljajić je pozvao i one, koji nisu predali policijskim stanicama na čuvanje oružje nakon smrti vlasnika, da to sada učine.

S.Lj.

 

Podeli