DruštvoVesti

U Generalnom konzulatu Türkiye u Novom Pazaru glasanje danas i u nedelju

Građani Republike Türkiye u subotu 6. i nedelju 7. maja moći će da glasaju na biralištu u Generalnom konzulatu Türkiye u Novom Pazaru, a u okviru predsedničkih i parlamentarnih izbora koji će se u toj zemlji održati 14. maja.

Biralište u najvećem gradu regije Sandžak na jugozapadu Srbije biće otvoreno u 9 sati, svoje biračko pravo turski građani koji na to imaju pravo moći će da ostvare do 21 sat. Kako je saopšteno, sve pripreme za sprovođenje izbora u ovom diplomatskom predstavništvu u Srbiji obavljene su na vreme.

“U području koje pokriva Generalni konzulat u Novom Pazaru nalaze se 643 državljanina Republike Türkiye. Svi građani Republike Türkiye koji su svoju adresu boravka prijavili u bilo kojoj diplomatskoj misiji Republike Türkiye širom sveta, moći će svoje biračko pravo da iskoriste u Generalnom konzulatu u Novom Pazaru”, navedeno je iz ovog diplomatsko-konzularnog predstavništva. Generalni konzulat Republike Türkiye otvoren je u Novom Pazaru 2021. godine i ovo je prvi put da se u njemu sprovodi proces glasanja. Osim Konzulata u Novom Pazaru, glasaće se i u ambasadi Republike Türkiye u Beogradu.

A.N. / Anadolija

Podeli