DruštvoVesti

Vučić: Izvršićemo potpuno razoružavanje Srbije

Predsednik Vučić izjavio je da će Vlada danas doneti zaključak da se bez procedura nalaže MUP-u da pripremi dopune i izmene Zakona o oružju kojim bi se pooštrili uslove za nošenje kratkog i vatrenog oružja.

“Za one koji ne ispunjavaju obavezan otkup oružja, svi ljudi koji imaju oružje, ne pričam o lovačkom oružju, proći će reviziju. Za nelegalno držanje oružja kazne ćemo gotovo udvostručiti. Izvršićemo potpuno razoružanje Srbije”, navodi Vučić.

Takođe, ni to, dodaje, neće biti dovoljno, za to malo oružja što bude bilo i kod lovaca, ali i kod svih drugih biće predviđene šestomesečne i jednogodišnje provere lica.

“Kada nadležne službe kažu u roku od 48 sati biće obavezan test na psihoaktivne supstance. Nalaže se MUP-u pooštravanje uslova za posedovanje lovačkog oružja. Što manje cevi bude bilo biće manje opasnosti za naše građane”, ističe predsednik

MUP, dodaje, da obezbedi sve mere za moratorijum za nošenje bilo kakvog oružja u naredne dve godine. “Nalaže se MUP-u da preduzme sve mere iz nadležnosti da oni koji poseduju nelegalno oružje, da ga predaju. Ako ga ne predaju naći ćemo ga, a posledice će biti strašne”, ističe predsednik.

RTS

Podeli