PolitikaVesti

Tutin: Bez kvoruma i nakon više pokušaja

Ni posle više pokušaja sednica SO Tutin zakazana za danas u 12 sati nije održana. Razlog, nedostatak kvoruma. Poslednja sednica lokalnog parlamenta u Tutinu održana je 28. decembra prošle godine i do danas  nisu ispunjeni uslovi za njeno održavanje ni u zakonskom roku od tri  meseca, čime su još u martu, stvoreni uslovi za uvođenje prinudne uprave u toj opštini.

Ni nakon četiri pokušaja sednica SO Tutin nije održana zbog nedostatka  kvoruma. Kriza u tamošnjem lokalnom parlamentu traje mesecima unazad.

Poslednja sednica Skupštine opštine Tutin održana 28. decembra 2022. godine. Do danas je bilo više pokušaja održavanja sednice i to: 6. marta 2023. godine, 22. marta 2023. godine, 28. marta 2023. godine i 5. maja 2023. godine, ali da zbog nedostatka kvoruma ista nije održana.

Podsećamo, polovinom marta Sandžačka demokratska partija i Grupa građana ’’Tutin na prvom mjestu’’ i formalno su napustile koaliciju sa SDA u  Tutinu i tada, između ostalog poručile da u toj opštini nije napravljen  nikakav pozitivan pomak za koji su se SDP i GG Bajra Gegića zalagale.

Aktuelna predsednica SO Tutin Fazila Ferizović Berović o aktuelnoj situaciji upoznala je Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i ministra Aleksandra Martinovića kako bi se prevazišla trenutna situacija zbog koje trpe gradani Tutina.

 

 

 

Senada Kalić

 

Podeli