DruštvoVesti

Regionalno takmičenje elektrotehničkih škola u Novom Pazaru

Novopazarska Tehnička škola ”Izudin Šušević” bila je domaćin 27. Regionalnog takmičenja učenika srednjih elektortehničkih škola za kragujevački aktiv. Učestvovali su učenici iz osam škola, a najbolje rezultate ostvarila je Elektro-tehnička škola ‘’Nikola Tesla’’ iz Kraljeva.

Takmičenje je organizovano iz četiri nastavna predmeta: elektrotehnika 1 i 2, elektronika i energetska elektronika. Učestvovalo je šezdesettroje učenika iz osam elektrotehničkih srednjih škola.

Iz elektrotehnike 1 prvo mesto zauzela je Elektrotehnička škola ‘’Nikola Tesla’’ iz Jagodine. Iz elektrotehnike 2 Tehnička škola iz Čačka, iz elektornike aranđelovačka Tehnička škola ‘’Mileta Nikolić’’, a iz nastavnog predmeta energetska elektronika najbolji su bili učenici Elektrotehničke škole ‘’Nikola Tesla’’ iz Kraljeva.

Kraljevačka škola je i u ukupnom plasmanu ostvarila najbolje rezultate sa jednim prvim i po tri druga i treća mesta. Na drugom mestu je Tehnička škola ”Mileta Nikolić” iz Aranđelovca, a na trećem Tehnička škola iz Čačka. Priznanja i nagrade obezbeđeni su u skladu s Pravilnikom.

”Mi kao domaćini pokušali smo da se dobro pripremimo i da naši učenici i profesori ponesu fine ustiske iz naše škole, takođe iz našeg grada. Tkmičenje ima i svoj Pravilnik. U skladu sa njim 40 odsto od kotizacije izdvojili smo u fond za obezbeđivanje nagrada i priznanja najboljim učesnicima takmičenja”, izjavio je direktor Tehničke škole ”Izudin Šušević” u Novom Pazaru Hido Ljajić.

Osim takmičarskog dela učesnici su imali priliku da prošetaju i obiđu znamenitosti grada, a u Novom Pazaru je tom prilikom održan i sastanak kragujevačkog aktiva srednjih elektrotehničkih škola.

S.Lj.

Podeli