DruštvoVesti

Završni projekat promocije vakcinacije protiv kovida 19

Završni projekat “Podrška promociji vakcinacije protiv kovida 19 u Srbiji” prezentovan je u Beogradu protekle sedmice. Inače, protekla nedelja bila je u znaku obeležavanja “Svetske nedelje imunizacije”. Tim povodom  je  na završnom događaju “Održivost kroz unapređeni model komunikacije koji uključuje i zajednicu”, svoj rad pred predstavnicima Svetske zdravstvene organizacije prezentovao i direktor novopazarskog  Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić.

“Pokrovitelj ove završne manifestacije bila je Svetska zdravstvena organizacija i ja sam od njenih predstavnika, kao jedini Zavod za javno zdravlje, bio pozvan da budem  gost i učesnik i veoma mi je drago zbog toga, jer sam imao priliku da prezentujem svoj rad vezan za postignuća našeg zavoda za protekli period”, kazao je direktor novopazarskog  Zavoda za javno zdravlje, dr Šefadil Spahić.

“U prvom delu prezentacije upoznao sam prisutne sa bolestima koje najviše opterećuju naš kraj i naše podneblje, dok sam u drugom delu izneo činjenice o samom procesu dijagnostike obolelih od kovida 19, te o broju urađenih testova. U trećem delu sesije govorio sam o broju datih vakcina u 2021.godini, o vrsti vakcina, broju obolelih i hospitalozivanih,” objasnio je direktor novopazarskog Zavoda za javno zdravlje dr Šefadil Spahić. Pomenuo je je i završnu četvrtu sesiju u kojoj je prezentovao načine rešavanja problema za vreme pandemije korona virusa kojih je bilo dosta i na kraju zaključak je bio da su sve vrste vakcine štitile pacijente.

O projektu “Podrška promociji vakcinacije protiv kovida 19 u Srbiji i završnom događaju “Održivost kroz unapređeni model komunikacije koji uključuje zajednicu”, a u okviru “Međunarodne nedelje vakcinacije”, postignutim rezultatima, direktor Zavoda za javno zdravlje u Novom Pazaru, dr Šefadil Spahić, govoriće u petak,5.maja u okviru emisije DNK na program Radio televizije Novi Pazar  od 21:30.

Biljana Veljović

Podeli