Sport

Vaskršnji turnir u malom fudbalu: Prijave do petka, otvaranje u ponedeljak

Osmi Vaskršnji turnir u malom fudbalu, koji ima humanitarni karakter, svečano će biti otvoren 17. aprila u 15.00 na terenu kod Petrove crkve.

Počev od 18. aprila, na tom terenu sa veštačkom travom odigraće se kompletno takmičenje u organizaciji udruženja “Pravoslavna omladina Raške oblasti”.

“Zadovoljni smo odzivom. Prijave ekipa u kategorijama od petlića do veterana traju do petka. Povratak ove manifestacije na sportsku mapu zahtevao je dosta angažovanja, ali zadovoljni smo jer smatram da radimo veliku stvar za ceo Novi Pazar. Verujemo i da će nas vreme poslužiti” rekao je Aleksandar Petrović iz “Pravoslavne omladine Raške oblasti”.

Petrović je dodao da se pripreme za organizaciju turnira privode kraju, kao i da je sa infrastrukturne strane sve spremno.

Prvi Vaskršnji turnir održan je 2008. u Deževi, a prethodni, sedmi po redu, 2014. godine kod Petrove crkve.

“Priča je počela 2008. godine, a inicijativu je pokrenuo Omladinski fudbalski klub Ras. Zahvalio bih lokalnoj samoupravi jer je kod Petrove crkve uradila fantastičan teren. Ovde je, inače, poniklo mnogo uspešnih sportista. Među njima je i golman superligaša Novog Pazara Lazar Slavković”, naveo je predsednik Omladinskog fudbalskog kluba Ras Stanko Vukićević.

On je izrazio očekivanje da će turnir okupiti veliki broj kvalitetnih ekipa i da će imati veliku posećenost.

M. Minić

Podeli