Sport

Zoranić: Uspešna sezona za odbojkaše

Odbojkaši Novog Pazara završili su sezonu u Prvoj ligi Srbije na petom mestu. To je skok za dve pozicije u odnosu na takmičarsku 2021/22.

Tokom 22 kola u tek okončanom prvenstvu, izabranici Aldina Zoranića ostvarili su 13 pobeda i devet poraza.

“Iza nas je uspešna sezona, iako možda neko smatra da se moglo više. Četiri kola pre kraja šampionata, bili smo treći na tabeli. Delovalo je da možemo ozbiljno da se umešamo u borbu za povratak u elitno društvo, ali smo posle poraza od Mladenovca (1:3) na našem terenu ostali bez šansi. Ako se sve ima u vidu, ovo je realnost”, ocenio je Zoranić.

Osim što je bio prvi trener i kapiten ekipe, Zoranić je pokrivao i poziciju libera.

On je pohvalio učinak starije garniture, kojoj pripadaju još Kemal Šećeragić i Marko Božović, pa i Elvir Zuković.

Zoranić je istakao i doprinos mladog, ali već iskusnog Sameda Pruševića, kao i Demira Dolovca, Harisa Delića, Ensara Zečića i najmlađeg Habiba Pruševića.

“Jedini igrač sa strane bio je mladi tehničar Andrej Huzejrović, koji je sjajno dirigovao igrom. Želimo da ga zadržimo. Neki momci su za kratko vreme mnogo napredovali. Oni su budućnost novopazarske odbojke. Siguran sam da imamo dobru priču”, rekao je Zoranić.

“Već razmišljamo o narednom prvenstvu. Razgovaramo, pravimo planove. Ranijih godina bismo obično kasnili po tom pitanju. Ne mogu da obećam Superligu, ali malo nam treba. Grad je stao iza nas”, dodao je on.

U Superligu se nakon dve godine vratio Borac iz Starčeva, a posle sezone u prvoligaškoj konkurenciji i ekipa Niša.

Vojvodina 2, Klek, Partizan 2 i Borac iz Paraćina ispali su u Drugu ligu.

M. Minić

Podeli