Kultura

Mubera Škrijelj: Novi Pazar ima potencijal za razvoj kulture i umjetnosti kroz operu i filharmoniju

Radio-televizija Novi Pazar je imala priliku ugostiti jednu od najvećih operskih diva regiona, Muberu Škrijelj. U razgovoru je otkrila da je svoju ljubav prema muzici razvila još kao djevojčica te da je naporno radila kako bi ostvarila svoje umjetničke snove.

Jedna od tema koja je privukla najviše pažnje jeste da li je Novi Pazar spreman za razvoj vlastite filharmonije i opere. Škrijelj  je istakla da Novi Pazar ima bogatu kulturnu tradiciju, te da Grad ulaže značajna sredstva.

“Smatram da Novi Pazar ima veliki potencijal za razvoj kulture i umjetnosti. Postoji talentovana  publika i umjetnici. Vjerujem da bi operska i filharmonijska scena u Novom Pazaru imala veliki utjecaj ne samo na kulturu grada, već i na cijeli region”, izjavila je Škrijelj.

Ona  je također istakla da joj je ramazan posebno važan period u godini i da ga provodi sa svojom porodicom i prijateljima. Otkrila nam je da joj je to vrijeme važno za introspekciju i razmišljanje te da joj pomaže da se poveže sa svojim duhovnim i kulturnim korijenima.

Razgovor sa Muberom Škrijelj nije samo pružio priliku da se čuje jedan od najljepših glasova regiona, već je također bio prilika za otvoreni razgovor o različitim temama. Ovu međunarodno priznatu opernu pjevačicu, koja već desetljećima svojim glasom oduševljava publiku diljem svijeta, u  ugostio je Galib Gicić.

G!cić

Podeli