DruštvoVesti

Uspešno završen ovogodišnji Festival stvaralaštva mladih

Ovogodišnji Festival stvaralaštva mladih koji je okupio rekordan broj učesnika, preko 3000, uspešno je završen. Tokom 26 večeri kroz pesmu, igru i glumu učenici svih srednjih, osnovnih  gradskih i seoskih škola, te predškolskih ustanova, pokazali su svoje talente. U njihovim izvođenjima uživalo je preko 11.000 gledalaca.

“Mi smo kao organizatori zaista zadovoljni i organizacijom i realizacijom ovog projekta. Dobra saradnja sa svim školama i vrtićima koji su uzeli učešće doprinela je da ova, slobodno mogu reći najmasovnija manifestacija, uspešno protekla od prvog do poslednjeg dana”, rekla je glavna koordinatorka Festivala stvaralaštva mladih, Hasna Zilkić.

Zilkićeva je istakla da je žiri zaista imao odgovoran i težak posao jer je trebalo odlučiti ko je najbolji. “Ja ipak  kažem iako je među učesnicima bilo nezadovoljnih krajnjim rezultatom i ocenom žirija, da su svi oni pobednici”, dodala je ona. Kazala je da je ovo jedan veliki korak za mlade ljude koji se baš na ovaj način uče nekim životnim stvarima i vrednostima i da je ustvari to i cilj ove manifestacije.

“Ovogodišnji festival dao nam je zadatak i obavezu da sledeći bude još bolji i na još višem nivou”, zaključila je Zilkićeva.

Biljana Veljović

 

Podeli