Vesti

Ambasadori islamskih zemalja gosti na iftaru koji tradicionalno organizuje Grad Novi Pazar

Grad Novi Pazar organizovao je svečani juftar za ambasadore islamskih zemalja. Brojne diplomate dočekali su gradonačelnik Nihat Biševac i predstavnici lokalne samouprave Novog Pazara, ali i ministar u Vladi Srbije Husein Memić. Najpre je organizovan sastanak u gradskoj upravi, nakon čega su obišli grad i neke od novpazarskih ustanova kulture. Ambasadori islamskih zemalja u pratnji domaćina prisustvovali su  ispaljivanju plotuna iz topa, a nakon toga je priređen zajednički juftar.

Poseta predstavnika ambasada islamskih zemalja koje sa Novim Pazarom ostvaruju izuzetnu saradnju, tokom meseca Ramazana postala je tradicija u poslednjih nekoliko godina. Koliko vole da dodju u Novi Pazar tokom ramazana pokazalo se ove godine jer je u ovaj grad pristiglo čak 12 diplomatskih predstavnika islamskih zemalja koje imaju ambasade u Srbiji. Gosti su nakon okupljanja ispred Gradske uprave obišli Galeriju Multimeijalnog centra i Muzej Ras gde su se upoznali sa akruelnim izložbama i postavkama. Šutnju uz prijateljski razgvoor nastaviliu su do novog platoa na Gradskog tgu gde su dočekali iftar čiji je početak označio top.

Iftar je organizovan u restoranu Firenca kome su osim gradskog rukovodstva prisustvovali ministar turizma i omladine Husein Memić, narodni poslanik Muamer Bačevac kao i predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud ef.Dudić .

Gradonačelnik Novog Pazara pozdravio je goste i poželeo prijatan boravak ističući da je Novi Pazar domaćinski grad koji je most saradnje sa brojnim islamskim zemljama čiji su predstavnici došli na zajednički iftar.

Podeli