DruštvoVesti

Gotovo 50% budžeta BNV ustanovama koje su osnovali

Na trećoj sednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća glasovima većine usvojen je budžet  za ovu godinu. Većnici su usvojili i odluku o izboru predsednika, potpredsednia i članova Odbora. Sednicu je je obeležila kritika na račun slabe zastupljenosti Bošnjaka iz Prijepolja, Priboja i Nove Varoši u radu BNV, al ii izdvajanja za ustanove koje je osnovalo BNV, a koje posluju netransparentno i bez ikakvih vidljiv rezultata, moglo se čuti između ostalog u kritikama.

Prva tačka dnevnog reda bila je izbor predsednika, potpredsednika i članova Odbora BNV. Većnici liste “SDP – Husein Memić” kritikovali su rad BNV u ophođenju prema Bošnjacima Prijepolja, Priboja i Nove Varoši. Najveća zamerka odnosila se na slabu zastupljenost Bošnjaka iz tih opštinama u danas formiranim odborima.

Većina koju čini ovaj saziv BNV usvojila je i budžet te ustanove za ovu godinu. Većnici liste “SDP Husein Memić” ocenili su da ogroman deo budžeta BNV odlazi ustanovama čije je Vijeće osnivač, a koje, kako su rekli, niti postoje niti imaju rezultate. Većnici većine, osim izvestioca po ovoj tački dnevnog reda nisu bili zainteresovani da obrazlože rad ili opravdaju tolika izdvajanja za ustanove čiji je BNV osnivač.

Sednici je prisustvovao 31 većnik. Zanimljivo je da na dnevnom redu nije bilo tačke razno, a niti jedna od predloženih tačaka nije uvrštena u dbenvni red. Većnik Admir Muratović tražio je da se u dnevni red uvrsti tačka razno, ali i da se BNV ogradi od izjave Sulejmana Ugljanina da “Mešihat više ne postoji”, te da se Zlatne plakete BNV uruče predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i posthumno, rahmetli Muameru Zukorliću.

 

 

Podeli